Otwarty i żywy katalog praktyk międzykulturowych

Fundacja RC należy do Reagujemy – Otwarta Sieć Ludzi Kultury. W ostatnim czasie uczestnicy_czki grupy pracowali nad bardzo ważnym dokumentem, który odpowiada na pytanie: „Jak tworzyć przyjazną, bezpieczną i włączającą przestrzeń?” Współautorką publikacji jest Dasha Balabai, Koordynatorka Wsparcia na rzecz Uchodźców z Ukrainy w RC.

Otwarty i Żywy Katalog Praktyk Międzykulturowych jest już dostępny do przeglądania, czytania oraz uzupełniania – https://bit.ly/R-katalog! Wierzymy, że może być pomocny w Waszej pracy z osobami z doświadczeniem migranckim i/lub uchodźczym. A jak sama jego nazwa wskazuje – chcemy by była to publikacja żywa i otwarta, dlatego będziemy dokonywać przeglądu i aktualizacji jego treści.

Po przeczytaniu Katalogu prosimy Was więc o sugestie, refleksje, a może i pomysły na nowe przykłady czy sytuacje, którymi chcecie się podzielić z innymi. Uwagi możecie nam przesłać za pomocą formularza – https://bit.ly/R-otwartyizywy.

Czekamy na Wasze wrażenia!