Ostatnia lekcja w Pałacu Uphagena | Magiczne pożegnanie Domu Sąsiedzkiego

To pożegnanie będzie pełne magii! 🪄 15 listopada po raz ostatni (przed generalnym remontem) będzie można zwiedzić Pałac Uphagena w Gdańsku Wrzeszczu. Przygotuj się na wieczór wśród eliksirów, zaklęć, magicznych gier z odrobiną rywalizacji. Będziemy odkrywać zagadki w stylu najsłynniejszych czarodziejów na całym świecie, czyli Harry’ego Pottera, Hermiony Granger i Rona Weasleya. 🧙

Podejmij wyzwanie! Tiara przydziału powie Ci, czy jesteś Gryfonem, Krukonem, Ślizgonem czy Puchonem. Stwórz własną różdżkę i wraz z drużyną zdobądźcie Puchar Domów!🏆

Zaczynamy 15 listopada o godzinie 16:00 w Domu Sąsiedzkim w Pałacu przy al. Grunwaldzkiej 5 w Gdańsku Wrzeszczu. Aby dołączyć do zabawy napisz na dom.sasiedzki@fundacjarc.org.pl. Gra terenowa przeznaczona jest dla dzieci, młodzieży i dorosłych. Uwaga! Stroje tematyczne będą dodatkowo punktowane, a do wygrania atrakcyjna nagroda. 🏆

Plan lekcji:
🎓Tiara Przydziału
🪄 Robienie różdżek
🧪 Eliksiry
☕ Wróżbiarstwo
🧠 Quiz z Harrego Pottera
🌿 Zielarstwo
🧹 Quidditch
🎃W międzyczasie poczęstunek

Jeśli nie chcesz dołączyć do zabawy, ale chcesz zwiedzić Pałac, po raz ostatni z sentymentem przejść się po salach, również zapraszamy do odwiedzin.

Partnerem wydarzenia są Escape Gdańsk, Klub Sąsiedzi Słoneczna Wyspa, Klub Sąsiedzki Aniołkowo i Klub Sąsiedzki Letnica

Zadanie dofinansowane ze środków Miasta Gdańska