Znamy program Konferencji Mamy wpływ. O stabilności zatrudnienia w NGO

Już 27 kwietnia spotkamy się z NGO, samorządem i biznesem, aby porozmawiać o stabliności zatrudnienia w 3. sektorze. Poznaj pełny program wydarzenia.

Program:

11.00 – 11:20 Otwarcie konferencji:
Andrzej Kowalczys (Pełnomocnik Marszałka ds. współpracy z organizacjami pozarządowymi), Łukasz Samborski (Fundacja RC) oraz Piotr Stec (Pomorska Sieć Centrów Organizacji Pozarządowych).

11.20 – 11.40 Prezentacja kampanii społecznej realizowanej przez Intell i Dell – Lepszyszef”  Katarzyna Przedpelska (Country Marketing Director)

11.40 – 11.55 Prezentacja badań z 2016 roku zrealizowanych przez Monikę Popow (pedagożkę i filolożkę, badaczkę społeczną).

11.55 – 12.15 Panel dyskusyjny z ekspertami działającymi w projekcie.

12.15 – 12. 30 Prezentacja  wstępnych wyników badań – dr Krzysztof Stachura (socjolog z Uniwersytetu Gdańskiego prowadzący badania) i Marta Dietrich (koordynatorka projektu, socjolożka).

(słodko-słona) Przerwa kawowa

13.00 – 13.20 Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi – Jarosław Łojewski (Fundacja Dobra Porażka)

13.20 – 13.30 Miasto Gdańsk – miasto nagrodzone za współpracę z organizacjami pozarządowymi – o współpracy powie Grzegorz Szczuka (dyrektor Wydziału Rozwoju Społecznego Miasta Gdańsk).

Przerwa kawowa (networking)

14.00 – 14.20 W ciągłym niedostatku… – o tym, co dzieje się z mózgiem pracownika funkcjonującego w niestabilnej rzeczywistości – Marzena Grochowska (ekspertka zarządzania dobrostanem)

14.30 – 15.00 Dobra praktyka – Puckie Hospicjum – jak zarządzać NGO-sem, by zyskać stabilność i uniezależnić się od grantozy Rafał Grądzki (Członek Zarządu)

15.00 – 15.30  gość specjalny Dariusz Doliński o wywieraniu wpływu (jeden z najbardziej cenionych psychologów społecznych w Polsce. Zajmuje się psychologią zachowań społecznych, psychologią emocji i motywacji. Analizuje techniki wpływu społecznego, mechanizmy ulegania wobec zewnętrznego nacisku i manipulacji społecznej).

Poznaj prelegentów

Wydarzenie poprowadzi Robert Silski.

Zarejestruj się: https://app.evenea.pl/event/mamwplyw/

Data: 27 kwietnia 2022, godz. 11:00
Miejsce: Sala im. Lecha Bądkowskiego, Urząd Marszałkowski Województwa Pomorskiego
ul. Okopowa 21/27, Gdańsk

Wydarzenie odbywa się we współpracy z Regionalnym Ośrodkiem Polityki Społecznej Urzędu Marszałkowskiego.

Partnerzy: Intel Technology Poland Sp. z o.o., Pracodawcy Pomorza, Instytut Metropolitalny, Perfect Consulting.
Patronat honorowy Marszałek Województwa Pomorskiego, Prezydent Miasta Gdańsk
Patronat medialny ngo.pl

Projekt realizowany z dotacji programu Aktywni Obywatele – Fundusz Krajowy finansowanego przez Islandię, Liechtenstein i Norwegię w ramach Funduszy EOG.