Gdańska Akademia Fundraisingu

Już w październiku rozpoczynamy nowe kursy dla organizacji pozarządowych. Gdańska Akademia Fundraisingu to cykl szkoleń oferowanych dla pracowników organizacji, zainteresowanych rozwojem NGO za pomocą środków pozagrantowych. Zapraszamy szczególnie te osoby, które dopiero zastanawiają się nad wdrożeniem działań fundraisingowych albo mają już za sobą takie doświadczenia, ale niewymierne w skutkach.

Do końca roku zaplanowaliśmy 6 szkoleń. Pierwsze z nich odbędą się już 13 i 27 października w naszej Fundacji (al. Grunwaldzka 5 Gdańsk) w godzinach 10-17. Zachęcamy do udziału we wszystkich spotkaniach. Osoby, które zgłoszą się na początku będą miały pierwszeństwo udziału w kolejnych. Zapewniamy jednak otwartą rekrutację podczas całego projektu.

Zapisy: https://forms.gle/saZdKx5PG7jUSmDR9

Poznaj daty i tematy poszczególnych spotkań:
13.10 „Czym jest fundraising, a czym nie jest” – Szkolenie z podstaw fundraisingu
27.10 „Stań na dwóch nogach – czyli jak wyjść z grantozy” – Szkolenie z projektowania produktów i usług oraz komunikacji marketingowej
3.11  „Narzędzia fundraisingu” – Szkolenie warsztatowe
17.11 „Kiedy buton nie działa” – Diagnoza stron www organizacji pod kątem dostosowania do fundraisingu
25.11 „Współpraca zarządu organizacji z fundraiserem” – Szkolenie dla osób zarządzających organizacjami pozarządowymi
1.12  „Budowanie relacji z darczyńcami wokół określonych wartości

Organizacje, które zadeklarują całościowy udział w szkoleniu, zostaną objęte mentoringiem.

Dlaczego warto wziąć udział w GAF?
1. Podczas szkoleń uczestnicy otrzymają gotowe narzędzia pracy do wdrożenia w swoich organizacjach
2. Nasze szkolenia uwzględniają różne potrzeby organizacji
3. Uczestnicy będą mogli skorzystać z mentoringu
4. Oferujemy przystąpienie do Klubu Fandraisera, co ma służyć nie tylko integracji, ale przede wszystkim przepływowi informacji o tym, co jest dla nas lokalnie ważne z punktu widzenia prowadzenia organizacji opartej na kilku źródłach dochodu