Kawa z animacją społeczną 7: Wypalenie zawodowe

Serdecznie zapraszamy na kolejne spotkanie Kawy z animacją społeczną! Odbędzie się ono 22.06.22 (środa) o godz. 17.00 w Fundacji RC (al. Grunwaldzka 5 Gdańsk Wrzeszcz).

W cyklu spotkań poruszamy tematy ważne i bliskie animatorom i animatorkom. Podczas II Pomorskiego Forum Animacji zapytałyśmy Was o zagadnienia na kolejne spotkania. Najważniejszym na teraz okazał się temat wypalenia zawodowego w środowisku animacyjnym, który po trudnych ostatnich dwóch latach zatacza coraz szersze kręgi.

Chciałybyśmy podczas naszego spotkania poznać Wasze spojrzenie na ten temat i posłuchać o Waszym doświadczeniu w obszarze wypalenia. Z naszej strony przygotowałyśmy krótkie wprowadzenie oraz propozycje narzędzi i rozwiązań, którymi chcemy Was zainspirować.

Będzie także okazja do rozmowy i wzajemnej inspiracji pomiędzy uczestnikami i uczestniczkami.

AGENDA SPOTKANIA:
🔹 nasz dobrostan – fakty i liczby;
🔹 wypalenie zawodowe etapy i objawy;
🔹 czy grozi mi wypalenie – autodiagnoza;
🔹 jak uniknąć wypalenia zawodowego;
🔹 jak mogę o siebie zadbać.

KWESTIE ORGANIZACYJNE
➡ data: 22.06.22 środa, godz. 17.00 – 18.30, zapraszamy 15 min wcześniej na kawę,
➡ miejsce: Namiot przy siedzibie Fundacji RC, aleja Grunwaldzka 5, Gdańsk
➡ obowiązują zapisy: https://forms.gle/qBGxQJuYE2PKhtU6A

PROWADZĄCA
Joanna Grandzicka, nowa facylitatorka w projekcie Kompas Pomorskiej Animacji Społecznej realizowanym w Fundacji RC.

Jak sama o sobie mówi:
„Lubię ludzi, stąd pewnie w każdej organizacji, w której byłam, którą tworzyłam i zarządzałam to ludzie byli dla mnie największą inspiracją i źródłem rozwoju i energii. W ostatnich latach widzę, jak coraz większym wyzwaniem w organizacjach jest kwestia równowagi w łączeniu ról zawodowych i prywatnych. Coraz lepiej potrafimy zarządzać czasem, jednak budowanie świadomości w obszarze zarządzania energią jest na początkowym stadium. Zwłaszcza osobom pracującym w zawodach
„misyjnych” (m.in. edukacja, NGO, kultura) trudno jest zaakceptować, że ich dobrostan daje dużo większe możliwości realizowania celów dla swoich odbiorców/społeczności i dbanie o siebie to nie jest egoizm.”
  • Współtwórczyni 5ciotygodniowego kursu „Zadbaj o siebie w nowej rzeczywistości”, którego celem jest zbudowanie nowych nawyków wspierających dobrostan i przeciwdziałających wypaleniu zawodowemu.
  • Członkini Zarządu TEAL Action Learning Global.
  • Wcześniej twórczyni i Wiceprezeska Zarządu Inkubatora Przedsiębiorczości Starter w Gdańsku.
  • Mentorka biznesowa z doświadczeniem w pracy z liderami/liderkami organizacji i firm z
    różnych sektorów i branż.
  • Facylitatorka pracy grupowej po Szkole Facylitacji Pathways.
  • Certyfikowana Coach metodą Action Learning.
  • Trenerka biznesu po Szkole Trenerów Biznesu Grupy SET.

Projekt realizowany z dotacji programu Aktywni Obywatele – Fundusz Krajowy finansowanego przez Islandię, Liechtenstein i Norwegię w ramach Funduszy EOG.