Debiut: Pchli Targ u Uphagena

Pstryk…. jak za pomoc膮 r贸偶d偶ki, w sobot臋 (12 wrze艣nia) dzieciniec pa艂acowy przemieni艂 si臋 w radosny plac targowy. W tym dniu z 艂atwo艣ci膮 mo偶na by艂o upolowa膰 pere艂ki, u偶ywane rzeczy, ciekawe przedmioty na jednym z wielu stanowisk. A wszystko przez Pchli Targ u Uphagena z k膮cikiem warsztatowym!

Dzi臋ki przedsi臋wzi臋ciu uczestnicy mieli okazj臋 sprzedawa膰, wymienia膰, oddawa膰 zapomniane, od艂o偶one w k膮t, pokryte warstw膮 kurzu domowe skarby, aby nada膰 im drugie 偶ycie. Dodatkowo w艣r贸d szumu zakup贸w i u艣miech贸w odbywa艂y si臋 bezp艂atne warsztaty przeznaczone dla ca艂ej rodziny. Po pierwsze, razem z Magnolia Stowarzyszenie ch臋tni tworzyli oryginalne karmniki dla ptak贸w lub w艂asn膮 kompozycj臋 z dar贸w natury. Z kolei na warsztacie upcyklingowym z Zuzann膮 呕ak konstruowano autorskie magnesy z wykorzystaniem nakr臋tek od s艂oik贸w.

A do tego wszystkiego….. s膮siedzkie pogaduszki podgrzane kaw膮 i herbat膮, by p贸藕niejszym popo艂udniem wzi膮膰 udzia艂 w pota艅c贸wce. Nie mamy 偶adnych w膮tpliwo艣ci, w s膮siedzko艣ci tkwi ogromna si艂a i potencja艂!

Wydarzenie zorganizowane przez „Dom S膮siedzki w Pa艂acu” i „Gda艅ski Fundusz S膮siedzki” dofinasowane ze 艣rodk贸w Miasta Gda艅sk.