Uroczyste otwarcie Klubu Sąsiedzkiego na Aniołkach

Otwarcie nie z tego świata! 🌌
Serdecznie zapraszamy już 18 lutego na uroczyste otwarcie Klubu Sąsiedzkiego na Aniołkach przy ul. Mikołaja Kopernika 8!
Data nieprzypadkowa – wydarzenie odbędzie się w 550 rocznicy urodzin Mikołaja Kopernika (z tego też powodu rok 2023 został ogłoszony Rokiem Kopernika). Dlatego łączymy te dwa wyjątkowe dni i świętujemy razem!

Z tej okazji przygotowaliśmy dla Was szereg ciekawych atrakcji:
⭐ 11:00 – spacer edukacyjny z lokalną przewodniczką Gabrielą Kosicką po dzielnicy. Zaczynamy i kończymy na ul. Kopernika 8.
⭐ 12:00 – Uroczyste otwarcie Klubu Sąsiedzkiego w towarzystwie zaproszonych Gości i lokalnych Partnerów.
⭐ Poczęstunek
⭐ 13:00 – Warsztaty robienia papierowych aniołków dla dzieci i rodziców/opiekunów.
⭐ 15:00 – Warsztaty dla starszych dzieci i dorosłych [zabawa z kolażem i wizerunkiem M. Kopernika]
⭐ przez cały czas: wystawa projektu CRAFTGEN – Obrazy z filcu i intarsji.

Ponadto do 17 lutego do godz. 14:00 można zgłosić swoją propozycję nazwy dla nowego Klubu Sąsiedzkiego! Dla zwycięzcy czeka nagroda. 🙂

Więcej informacji znajdziecie tutaj: https://www.facebook.com/events/581499583845461

CZYM JEST KLUB SĄSIEDZKI?
Wkraczamy na Aniołki z naszymi działaniami sąsiedzkimi!
Klub będzie miejscem, w którym będziecie mogli się spotkać, porozmawiać lub przeczytać gazetę z kubkiem gorącej herbaty w ręku. ☕ Ponadto będzie możliwość spędzenia tam czasu wolnego, poznania nowych, ciekawych osób i nauczenia się czegoś nowego na różnorodnych warsztatach. ⚽ Na nasze aktywności zapraszamy dzieci i dorosłych, jesteśmy dla Was otwarci i czekamy na Wasze propozycje!

Kontakt: ksaniolki@fundacjarc.org.pl
Zapraszamy i do zobaczenia!

Działanie Klubu Sąsiedzkiego dofinansowane jest ze środków Miasta Gdańska.