Szkolenie „Współpraca międzynarodowa NGOs”

Bałtycki Instytut Spraw Europejskich i Regionalnych serdecznie zaprasza do udziału w pierwszym z serii 4 szkoleń dedykowanych pomorskim organizacjom pozarządowym, planowanych w ramach projektu ENGAGE! realizowanego w ramach programu Aktywni Obywatele – Fundusz Krajowy, finansowanego z Funduszy EOG.

Spotkanie odbędzie się w dniu 28 września 2021 w Siedzibie Fundacji RC (Al. Grunwaldzka 5) w godzinach 9.00-15.00. Planujemy je w formacie LIVE.

• Wspólnie porozmawiamy o Waszych planach na rozpoczęcie i rozwijanie współpracy międzynarodowej;
  • odpowiemy na pytanie „Jak zacząć”;
  • podpowiemy, gdzie szukać partnerów;
  • wskażemy możliwe źródła finansowania dla Waszych pomysłów;
  • na konkretnych przykładach podpowiemy jakie działania możliwe są w ramach dostępnych środków finansowych;
  • opowiemy o rozpoczynających się naborach na nowe projekty w programach Interreg Południowy Bałtyk, Interreg Region Morza Bałtyckiego, granty Instytutu Szwedzkiego, EEA czy Erasmus+.

Zapisz się już dziś i dołącz do nas! Rejestracja do 26.09.2021 pod tym linkiem: https://forms.gle/RSFYFoDjCynptFyY8, liczba miejsc jest ograniczona.

BISER oraz Stowarzyszenie Gmin RP Euroregion Bałtyk – czyli polscy partnerzy projektu ENGAGE rozpoczynają też działanie Biura Porad Współpracy Międzynarodowej. Zachęcamy organizacje 3 sektora do zgłaszania się do nas już od września 2021 po konkretne wskazówki dotyczące Waszych planów rozwoju międzynarodowego organizacji. Przygotujemy też dla Was już wkrótce materiały informacyjne, które – mamy nadzieję – pomogą Wam uporządkować Wasza wiedze nt. współpracy bałtyckiej, grantów EOG, Strategii Unii Europejskiej dla Regionu Morza Bałtyckiego, Celów Zrównoważonego Rozwoju i unijnej polityki Zielonego Ładu, czyli wszystkich dokumentów i polityk niezbędnych do rywalizowania działań międzynarodowych w Regionie Morza Bałtyckiego.

Nasze spotkanie 28.09.2021 to tylko pierwszy krok!

Zapraszamy!