Ostatnie spotkanie 15.11 | Akademia Pomorskiej Ekonomii Społecznej

Zapraszamy na ostatnie już w tym roku spotkanie w ramach Akademii Pomorskiej Ekonomii Społecznej. 15 listopada będziemy rozmawiać na dwa główne tematy i wiele mniejszych, szczególnie podczas networkingu!

Będziemy kontynuować zagadnienie marketingu Podmiotów Ekonomii Społecznej w kontaktach z korporacjami. Ostatnio temat bardzo Was zainteresował, więc Wojciech Iwulski omówi od strony praktycznej ścieżkę decyzyjną, struktury i wymagania formalne oraz terminy w dużych organizacjach, co pozwoli na skuteczniejsze składanie ofert i nawiązywanie współpracy.

Kolejnym tematem będzie przedstawienie „Możliwości realizacji wsparcia na rzecz uchodźców z Ukrainy przez PES w ramach projektu pn. Pomorskie z Ukrainą w ramach RPO WP 2014-2020”. Projekt oraz szczegóły współpracy przybliży Kinga Myrcik – kierownik referatu koordynacji polityki społecznej ROPS.

PROGRAM SPOTKANIA
16.00 – 16.10 – autoprezentacja Podmiotów Ekonomii Społecznych
16.15 – 17.00 – Kinga Myrcik – kierownik referatu koordynacji polityki społecznej, ROPS
17.00-17.20 – przerwa kawowa
17.20 – 18.30 – Wojciech Iwulski – „Z czym do kogo?”
Dodatkowo Wojtek Iwulski przedstawi działalność Stowarzyszenia Interim Managers (SIM) w Trójmieście i możliwości nieodpłatnego wsparcia PES przez doświadczonych managerów w działaniach organizacyjnych i handlowych.
18.30-19.00 – czas na integrację, rozmowy, networking!

15 listopada, godz. 16-19
Fundacja RC, al. Grunwaldzka 5 Gdańsk Wrzeszcz
zapisy: https://forms.gle/8QaWsw3wUt4oPSL49

——————–
Cykl spotkań organizowany jest przez Fundację RC w ramach projektu pozakonkursowego „Pomorski system przedsiębiorczości społecznej: koordynacja rozwoju ekonomii społecznej w województwie pomorskim na lata 2019-2022” realizowanego przez Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Pomorskiego w Gdańsku.
Projekt współfinansowany jest ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Pomorskiego na lata 2014-2020