Koordynator(ka) projektów społecznych | Praca Gdańsk

Poszukujemy osoby która dołączy do zespołu Fundacji RC jako Koordynator(ka) Projektów.

Szukamy osoby, która:
  • ma doświadczenie w koordynacji projektów/programów/działań społecznych;
  • ma doświadczenie zawodowe w organizacjach pozarządowych;
  • ma doświadczenie we współpracy z przedstawicielami instytucji publicznych;
  • jest samodzielna w działaniu, potrafią dobrze organizować pracę swoją i innych osób, nie mają trudności z realizacją równolegle kilku zadań;
  • chce rozwijać swoją wiedzę w dziedzinie organizacji pozarządowych i umiejętności organizacyjne;
  • umie i lubi pracować z ludźmi;
  • odnajduje się w pracy dynamicznej, w której dużo się dzieje;
  • potrafi obsługiwać podstawowe programy wykorzystywane w pracach biurowych (np. Word, Excel, PowerPoint).

Dodatkowymi atutami będą:
  • znajomość organizacji pozarządowych w Gdańsku i na Pomorzu;
  • znajomość tematyki pozyskiwania funduszy na działania społeczne;
  • doświadczenie we współpracy z biznesem i/lub w biznesie.

Obowiązki:
  • koordynacja projektu społecznego – całościowe czuwanie nad realizacją przewidzianych w nim zadań, prace organizacyjne i zarządzanie pracą wykonawców działań;
  • dbałość o przestrzeganie zapisów umowy z grantodawcą, wymogów formalnych.

Oferujemy:
  • zatrudnienie na podstawie umowy zlecenie lub o pracę w wymiarze od 1/2 do 1 etatu;
  • pracę stacjonarną w Gdańsku z doświadczonym zespołem Fundacji;
  • wiele możliwości rozwoju wiedzy i umiejętności – udział w szkoleniach dla reprezentantów organizacji pozarządowych, udział w szkoleniach wewnętrznych, rozwój poprzez współpracę z osobami z wieloletnim doświadczeniem pracy w organizacjach pozarządowych;
  • możliwość reprezentowania organizacji na zewnątrz (spotkania miejskie, z partnerami, organizacjami, członkostwo w radach, ciałach doradczych, grupach);
  • możliwość budowania swojego wizerunku w roli eksperta/ekspertki (prowadzenie szkoleń, udział w spotkaniach konsultacyjnych, konferencjach itp.);
  • możliwość realizowania własnych pomysłów na działania w przestrzeniach Fundacji (o ile nie są sprzeczne z celami Fundacji).

Osoby zainteresowane pracą w Fundacji RC prosimy o przesłanie CV i co najmniej kilku zdań uzasadnienia swojej kandydatury na adres  rekrutacja@fundacjarc.org.plW tytule maila prosimy napisać: „Koordynator(ka) Projektów”.

Informacje dodatkowe:
  • Skontaktujemy się z wybranymi kandydatami/kandydatkami
  • O nas: fundacjarc.org.pl
  • Poznaj nasz zespół: fundacjarc.org.pl/poznaj-nasz-zespol/

Prosimy o dodanie klauzuli:

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celu rekrutacji zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).