Jak zaprzyjaźnić się z niepewnością? | Weź udział w Konferencji Professional UNcertainty Competence

Młodzi Europejczycy każdego dnia borykają się z niepewnością, która w rezultacie ogranicza ich wyobraźnię, ambicje i podcina skrzydła. Chęć uzupełnienia luki kompetencyjnej w zakresie produktywnego radzenia sobie z realiami postakademickiego życia skłoniła pięć europejskich uniwersytetów do stworzenia projektu, przeciwdziałającemu postępowi niepewności. Projekt PUNC (Professional UNcertainty Competence) wypracował ponad 50 dobrych praktyk przygotowujących studentów do pracy w wielokulturowych zespołach, traktując różnorodność jako mocną stronę, a niepewność jako pozytywną siłę, która jest w stanie przezwyciężyć wszelki opór i wyzwolić kreatywność.

Nauka przez doświadczenie przynosi najlepsze efekty, a cały projekt jest wyjątkowo bliski naszemu sercu, ponieważ od lat czynnie działamy nad szerzeniem dobrych praktyk i wierzymy w moc współpracy. Możemy więc z dumą ogłosić, że Fundacja RC objęła swoim oficjalnym patronatem konferencję PUNC, na którą serdecznie zapraszamy.

Wydarzenie odbędzie się 23-24 maja w Gdańsku, w murach Uniwersytetu Gdańskiego.

W planie konferencji między innymi wykłady, prelekcje, warsztaty, laboratoria prowadzone przez ekspertów z ponad 5 krajów (m.in. Finlandii, Danii, Niderlandów, Hiszpanii, Nigerii) w dziedzinach animacji społecznej, facylitacji, startupów, HR, edukacji, przedsiębiorstwa oraz rozwoju.

To idealne miejsce dla wszystkich zainteresowanych tematem niepewności, młodych liderów organizacji, pedagogów, trenerów, rodziców oraz przede wszystkim samej młodzieży.

Udział w konferencji jest całkowicie bezpłatny, a zapisy odbywają się poprzez formularz: https://forms.office.com/e/FebfHg9rDk

Wydarzenie odbywa się w języku angielskim. Opcję tłumaczenia należy zgłosić podczas rejestracji.

Więcej o wydarzeniu, tematach oraz prelegentach: bit.ly/42kbGkY
Więcej o PUNC: bit.ly/3p71u0F
Wydarzenie na facebooku: https://fb.me/e/3tYZ7VDOz

“Kluczem nie jest przewidywanie przyszłości, ale przygotowanie się na nią” – Perykles