Fundacja RC

Idzie nowe! Uphagen i jego dw贸r na 偶ywo!

koncert | teatr | show
Wst臋p wolny, ale biletowany – zr贸b rezerwacj臋 tu: https://forms.gle/EnLGwfQCwZAKPvfp8

Zapraszamy na wsp贸lne 艣wi臋towanie renowacji Dworu Uphagena!
To niepowtarzalna okazja, by zobaczy膰 ten zabytkowy budynek w nowej ods艂onie, sp臋dzi膰 czas w gronie os贸b zaanga偶owanych w prac臋 spo艂eczn膮 oraz… dzi臋ki magii teatru, muzyki i sztuki, zapomnie膰 o wszystkim, co dzieje si臋 wok贸艂.

Przygotowali艣my prawdziwe show. 艁膮czymy w nim dwie epoki, dwie historie: zaanga偶owanie Jana Uphagena oraz ludzi pracuj膮cych obecnie na rzecz spo艂ecze艅stwa obywatelskiego teraz. Teatr Korkoro i Golden Gate String Quartet przenios膮 nas w czasie do epoki dawnej 艣wietno艣ci Dworu, a tak偶e do magii ognia i podniebnych akrobacji. Krystyna Och臋dzan w stroju z XIX wieku, oczaruje nas historiami Jana Uphagena. B臋dziemy rozkoszowa膰 si臋 g艂osem wokalistki i pianistki Pauliny Zaborowskiej (a mo偶e i ta艅czy膰?). Potem czekaj膮 nas figle towarzyskie i …bigos*!
To nie wszystko – imprezie towarzysz膮 wydarzenia, kt贸rych szczeg贸艂y znajdziecie pod programem.

Program wydarzenia:

16:00 Jan Uphagen wita dw贸r: Teatr Korkoro i Golden Gate String Quartet
16:20 Uroczyste przywitanie go艣ci.
16:35 Ogie艅 w sercach: Performance Teatru Korkoro – podniebne akrobacje, ognisty oddech i romans
16:45 Czego Uphagen o nas nie wie: Fundacja RC i partnerzy
17:00 Uczt臋 czas zacz膮膰. Pocz臋stunek
17:15 Wszystko, czego nie wiesz o Uphagenie: Krystyna Och臋dzan uwiedzie nas histori膮
17:45 Pokr臋膰 z nami bioderkami: Koncert Pauliny Zaborowskiej
18.15 Bigos* nie tylko towarzyski

Wydarzeniu towarzysz膮: wystawa fotograficzna Krzysztofa Chaos Olechnowicza; mo偶liwo艣膰 przeja偶d偶ki handbike’em – Fundacja Aktywnie do Przodu!; prezentacja kreatywnych poide艂ek dla zwierz膮t Stowarzyszenia Magnolia.

Organizatorem wydarzenia jest: Regionalne Centrum Informacji i Wspomagania Organizacji Pozarz膮dowych oraz Dom S膮siedzki w Pa艂acu.
Dw贸r Uphagena, obecnie siedziba ponad 60-ciu organizacji pozarz膮dowych, jest u偶yczany Fundacji RC przez Miasto Gda艅sk.

Partnerami wydarzenia s膮: Stowarzyszenie Teatr Korkoro, Stowarzyszenie Magnolia, Fundacja Aktywnie do Przodu!

Wst臋p wolny, ale wydarzenie jest biletowane: zarezerwuj bilet tu: https://forms.gle/EnLGwfQCwZAKPvfp8

Zapraszamy!

start: 16:00
Dziedziniec Pa艂acu Uphagena
Al.Grunwaldzka 5
Gda艅sk Wrzeszcz

Podczas wydarzenia obowi膮zuj膮 艣cis艂e zasady bezpiecze艅stwa w zwi膮zku z epidemi膮. Przestrze艅 podw贸rza jest wystarczaj膮ca, by utrzyma膰 odleg艂o艣膰 mi臋dzy sob膮 minimum 1,5 metra – pami臋tajmy o tym.

*Bigos dost臋pny r贸wnie偶 wersji wega艅skiej.