ZAPRASZAMY na Pomorskie Forum Inicjatyw Pozarządowych

Pomorskie Forum Inicjatyw Pozarządowych jest plenarnym spotkaniem organizacji pozarządowych województwa pomorskiego. Jego celem jest integracja Pomorskiego Trzeciego Sektora, wymiana informacji i dobrych praktyk, omówienie i konsultowanie istotnych kwestii dotyczących rozwoju i współpracy pomorskich NGOsów. Przewodnim motywem tegorocznego PFIP są potrzeby, oczekiwania oraz propozycje rozwiązań zawarte m.in. w Pomorskim Systemie Współpracy i Wspierania Organizacji Pozarządowych. Cykliczne święto organizacji pozarządowych działających na rzecz mieszkańców województwa pomorskiego odbędzie się w dniach 23 – 24 października 2015 w Pomorskim Parku Naukowo Technologicznym oraz na Skwerze Kościuszki w Gdyni.

W roku bieżącym nie posiadamy finansowego wsparcia z funduszy UE na organizację PFIP. Spotkanie współfinansują Wojewoda Pomorski, Marszałek Województwa Pomorskiego oraz liczni sponsorzy. Liczymy również na wsparcie organizacji wydarzenia udzielone przez Miasto Gdynia oraz innych Partnerów. Niemniej jednak koszty noclegu, wyżywienia i materiałów konferencyjnych pokrywają Organizatorzy PFIP. Każda osoba chcąca uczestniczyć w spotkaniu pomorskich NGO musi wypełnić kartę zgłoszenia indywidualnie. W przypadku zgłaszania większej liczby osób niż dwie, do każdego kolejnego wniosku prosimy o dodatkowe uzasadnienie zgłoszenia danej osoby. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc należy się liczyć z możliwością zaistnienia ograniczeń
udziału w PFIP lub jego elementach składowych. Wypełnioną kartę należy przesłać pocztą lub mailem najpóźniej do dnia 17 października 2015r. na adres: Stowarzyszenie „Podaj Rękę” , Miłocin 23, 83-020 Cedry Wielkie, e-mail: pfip@prop.pomorskie.pl , tel: 512 324 892, 504 068 554, (58) 692 75 11. Osoba odpowiedzialna za przyjmowanie zgłoszeń: Sylwia Wronkiewicz.

Każda/y Uczestniczka/k musi wpłacić w ciągu 4 dni od potwierdzenia jego zgłoszenia przez organizatora kwotę 25 zł (koszty recepcji) na konto partnera organizacyjnego PFIP tj. Akademii Trzeciego Sektora, numer konta: 75 1090 1098 0000 0001 3040 9099, tytuł przelewu: „PFIP 2015 – recepcja – ……………… (imię i nazwisko Uczestniczki/ka oraz miejscowość)

PFIP_2015_ZAPROSZENIE

PFIP_2015_Program_Roboczy_01_10_2015