Zaangażowani czy zajechani?

Pracujesz w organizacji pozarządowej? Jaki, jaka przeważnie jesteś? Zaangażowany/a? Czy zajechany/a?

Zajechani, mamy dla Was propozycję: Udział w projekcie, który odpowiada na problem wypalenia zawodowego w organizacjach pozarządowych.

Co dalej? Zgłoś się do uczestnictwa w warsztatach integracyjno-rozwojowych.

Wiedz, że: To nie będzie kolejny warsztat. To nie kolejne szkolenie. Wspólnie stworzymy przestrzeń do wymiany doświadczeń. Znajdziemy i poznamy strategie oraz sposoby radzenia sobie ze stresem związanym z pracą w NGO. Po co? By skutecznie radzić sobie w tej specyficznej rzeczywistości organizacyjnej III sektora.

A ponadto: zwiększymy swoją wiedzę na temat mechanizmów wypalenia zawodowego i sposobów na zminimalizowanie ryzyka jego wystąpienia u samych siebie i w organizacjach.

Plan działań:

1. Pierwszy etap naboru uczestników: zgłoszenia poprzez formularz. Do 18. października.
  2. Drugi etap naboru: spotkania z potencjalnymi uczestnikami. 19-21 października.
  3. Warsztaty wyjazdowe: 12 godzin. 24-25.października (sobota-niedziela).
  4. Dwa spotkania warsztatowe na miejscu w Gdańsku-Wrzeszczu: 6 godzin. Listopad.

Uwaga! Aby zgłosić chęć udziału, koniecznie wypełnij formularz zgłoszeniowy:

Liczba miejsc: 10

Udział w projekcie jest bezpłatny, organizator pokrywa koszty: warsztatów, wyżywienia, noclegu, działań integracyjnych i materiałów szkoleniowych.

Warsztaty odbywają się w ramach pilotażowego projektu ‘’Zaangażowani czy zajechani? Rozwój kompetencji osobistych u osób pracujących w NGO’’. Projekt został dofinansowany w ramach Programu PROO, realizowanego przez Narodowy Instytut Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego.

Informujemy, że w związku z panującą pandemią Covid-19 program działań może ulec zmianom, o czym będziemy informować z odpowiednim wyprzedzeniem.

Grafika autorstwa:https://www.facebook.com/AleW.ilu