Wsparcie remontu dworu Mon Plaisir

Remont zabytku zawsze 艂膮czy si臋 ze sporym kosztem.
Od ponad 15 lat siedzib膮 Fundacji RC jest Dw贸r Mon Plaisir- letnia rezydencja Uphagen贸w.

Jak ju偶 wspominali艣my ponad 200 letni budynek to olbrzymia inwestycja. Dzi臋ki dotacji z Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego w ramach konkursu w Programie Ochrona Zabytk贸w uda艂o nam si臋 odremontowa膰 front budynku, kt贸ry mo偶na zobaczy膰 przeje偶d偶aj膮c Al. Grunwaldzk膮, ale przed nami jeszcze ogrom prac.
Dw贸r posiada oryginaln膮 stolark臋 w postaci schod贸w, futryn i boazerii, kt贸r膮 trzeba w specjalny spos贸b oczy艣ci膰 i zakonserwowa膰.

Dlatego zwracamy si臋 do Pa艅stwa z gor膮c膮 pro艣b膮 o pomoc.

Zbli偶a si臋 koniec roku, to ostatni czas, by przekaza膰 darowizn臋, kt贸r膮 mo偶na odliczy膰 z rozliczeniu rocznym PIT.

Wystarczy dowoln膮 kwot臋 wp艂aci膰 na konto:
Powszechna Kasa Oszcz臋dno艣ci Bank Polski S.A. PKO BP Oddzia艂 27 w Gda艅sku
nr 78 1440 1345 0000 0000 0441 1838
tytu艂em: „DAROWIZNA NA REMONT PA艁ACU”

Mamy jednak jeszcze inn膮 propozycj臋. Dzi臋ki Fundacji Galar Gda艅ski zach臋camy do zakupy biletu- cegie艂ki. Ca艂kowity doch贸d ze sprzeda偶y zostanie przekazany na remont.

Do czego uprawnia nasz bilet?
Nie wiem czy wiecie, ale Fundacja Galar Gda艅ski organizuje rejsy replik膮 historycznej 艂odzi typu GALAR.
Bilet to kod, kt贸ry po wpisaniu na stronie fundacji, daje 50 z艂 na wykorzystanie na dowolne rejsy.

Dla kogo taki rejs? Dla ka偶dej osoby, kt贸ra docenia niebanalne wycieczki. Kt贸ra Gda艅sk przesz艂a wzd艂u偶 i wszerz ale od strony „wody” nie mia艂a okazji podziwia膰 np. Stoczni.

Mo偶e to by膰 pomys艂 na niebanaln膮 randk臋, spotkanie z przyjaci贸艂mi, czy wycieczk臋 integracyjn膮 dla pracownik贸w.

Co wi臋cej bilety s膮 wydrukowane na grubym papierze. Ukryte w ozdobnych kopertach nie pozwalaj膮 na „podejrzenie” co w nich jest.
A fakt, 偶e przewi膮zali艣my je ozdobnymi wst膮偶kami sprawia, 偶e s膮 gotowe do wr臋czenia.

Serdecznie zapraszamy Was, do tej formy pomocy i wsparcia.