Wsparcie remontu dworu Mon Plaisir

Remont zabytku zawsze łączy się ze sporym kosztem.
Od ponad 15 lat siedzibą Fundacji RC jest Dwór Mon Plaisir- letnia rezydencja Uphagenów.

Jak już wspominaliśmy ponad 200 letni budynek to olbrzymia inwestycja. Dzięki dotacji z Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego w ramach konkursu w Programie Ochrona Zabytków udało nam się odremontować front budynku, który można zobaczyć przejeżdżając Al. Grunwaldzką, ale przed nami jeszcze ogrom prac.
Dwór posiada oryginalną stolarkę w postaci schodów, futryn i boazerii, którą trzeba w specjalny sposób oczyścić i zakonserwować.

Dlatego zwracamy się do Państwa z gorącą prośbą o pomoc.

Zbliża się koniec roku, to ostatni czas, by przekazać darowiznę, którą można odliczyć z rozliczeniu rocznym PIT.

Wystarczy dowolną kwotę wpłacić na konto:
Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski S.A. PKO BP Oddział 27 w Gdańsku
nr 78 1440 1345 0000 0000 0441 1838
tytułem: „DAROWIZNA NA REMONT PAŁACU”

Mamy jednak jeszcze inną propozycję. Dzięki Fundacji Galar Gdański zachęcamy do zakupy biletu- cegiełki. Całkowity dochód ze sprzedaży zostanie przekazany na remont.

Do czego uprawnia nasz bilet?
Nie wiem czy wiecie, ale Fundacja Galar Gdański organizuje rejsy repliką historycznej łodzi typu GALAR.
Bilet to kod, który po wpisaniu na stronie fundacji, daje 50 zł na wykorzystanie na dowolne rejsy.

Dla kogo taki rejs? Dla każdej osoby, która docenia niebanalne wycieczki. Która Gdańsk przeszła wzdłuż i wszerz ale od strony „wody” nie miała okazji podziwiać np. Stoczni.

Może to być pomysł na niebanalną randkę, spotkanie z przyjaciółmi, czy wycieczkę integracyjną dla pracowników.

Co więcej bilety są wydrukowane na grubym papierze. Ukryte w ozdobnych kopertach nie pozwalają na „podejrzenie” co w nich jest.
A fakt, że przewiązaliśmy je ozdobnymi wstążkami sprawia, że są gotowe do wręczenia.

Serdecznie zapraszamy Was, do tej formy pomocy i wsparcia.