V Spotkanie Klubowe z RC ju偶 26.05

Zapraszamy na spotkanie z wybitn膮 dzia艂aczk膮 i trenerk膮, animatork膮 dzia艂a艅 obywatelskich, w szczeg贸lno艣ci tych opartych na harmonijnym wsp贸艂istnieniu z przyrod膮.W ramach pi膮tego Spotkania Klubowego z RC Jerzy Boczo艅 porozmawia z Ew膮 Romanow-P臋kal o tym, jak wzmacnia膰 dzia艂ania obywatelskie, aby by艂y bardziej skuteczne i na sta艂e wpisywa艂y si臋 w system funkcjonowania spo艂eczno艣ci lokalnej, regionu i kraju. Co nas mo偶e czy musi bardziej 艂膮czy膰 ni偶 dzieli膰? Rozm贸wcy b臋d膮 te偶 dzieli膰 si臋 wspomnieniami 鈥瀌obrych czas贸w鈥 w rozwoju III sektora, pracy w radach dzia艂aj膮cych na rzecz spo艂ecze艅stwa obywatelskiego w naszym wojew贸dztwie, do czas贸w pandemii. Porozmawiaj膮 o swoich marzenia, oraz – by膰 mo偶e – przedstawi膮 nowe, konkretne projekty po kryzysie.Ewa Romanow-P臋kal jest Prezesem Stowarzyszenia Eko-Inicjatywa od 20 lat. Z wykszta艂cenia biolog 艣rodowiskowy. Jest cz艂onkini膮 mi臋dzynarodowej organizacji 鈥淎shoka-Innowatorzy dla Dobra Publicznego鈥, zwi膮zana ze 艣rodowiskiem CAL (Centr贸w Aktywno艣ci Lokalnej) i przez wiele lat aktywna na forum pomorskich organizacji pozarz膮dowych. Autorka publikacji popularyzuj膮cych ochron臋 przyrody i edukacj臋 ekologiczn膮. Jest profesjonaln膮 trenerk膮 zrzeszon膮 w STOP (Stowarzyszenie Trener贸w Organizacji Pozarz膮dowych), prowadzi szkolenia z zakresu animacji spo艂ecznej, zachowania drzew w krajobrazie oraz inspiracji ekologicznych dla os贸b pracuj膮cych w r贸偶nych bran偶ach.
Prywatnie jest mam膮 dw贸ch ch艂opc贸w; z m臋偶em prowadzi male艅kie gospodarstwo produkuj膮ce 偶ywno艣膰 na w艂asne potrzeby.
Dzi臋ki transmisji na 偶ywo b臋dziecie mieli szans臋 zadawa膰 pytania i us艂ysze艅 od razu odpowiedzi, dlatego b膮d藕cie z nami!聽
Dla tych, kt贸rzy nie b臋d膮 mieli mo偶liwo艣ci umie艣cimy nagranie ze spotkania na stronie.