V Spotkanie Klubowe z RC już 26.05

Zapraszamy na spotkanie z wybitną działaczką i trenerką, animatorką działań obywatelskich, w szczególności tych opartych na harmonijnym współistnieniu z przyrodą.W ramach piątego Spotkania Klubowego z RC Jerzy Boczoń porozmawia z Ewą Romanow-Pękal o tym, jak wzmacniać działania obywatelskie, aby były bardziej skuteczne i na stałe wpisywały się w system funkcjonowania społeczności lokalnej, regionu i kraju. Co nas może czy musi bardziej łączyć niż dzielić? Rozmówcy będą też dzielić się wspomnieniami „dobrych czasów” w rozwoju III sektora, pracy w radach działających na rzecz społeczeństwa obywatelskiego w naszym województwie, do czasów pandemii. Porozmawiają o swoich marzenia, oraz – być może – przedstawią nowe, konkretne projekty po kryzysie.Ewa Romanow-Pękal jest Prezesem Stowarzyszenia Eko-Inicjatywa od 20 lat. Z wykształcenia biolog środowiskowy. Jest członkinią międzynarodowej organizacji “Ashoka-Innowatorzy dla Dobra Publicznego”, związana ze środowiskiem CAL (Centrów Aktywności Lokalnej) i przez wiele lat aktywna na forum pomorskich organizacji pozarządowych. Autorka publikacji popularyzujących ochronę przyrody i edukację ekologiczną. Jest profesjonalną trenerką zrzeszoną w STOP (Stowarzyszenie Trenerów Organizacji Pozarządowych), prowadzi szkolenia z zakresu animacji społecznej, zachowania drzew w krajobrazie oraz inspiracji ekologicznych dla osób pracujących w różnych branżach.
Prywatnie jest mamą dwóch chłopców; z mężem prowadzi maleńkie gospodarstwo produkujące żywność na własne potrzeby.
Dzięki transmisji na żywo będziecie mieli szansę zadawać pytania i usłyszeń od razu odpowiedzi, dlatego bądźcie z nami!
Dla tych, którzy nie będą mieli możliwości umieścimy nagranie ze spotkania na stronie.