Dom S膮siedzki

DOM S膭SIEDZKI w dawnym PA艁ACU 艢lub贸w to miejsce, w kt贸rym ka偶dy mieszkaniec jest mile widziany! To otwarta do dzia艂ania przestrze艅 dla wszystkich ch臋tnych, niezale偶nie od wieku.
Miejsce, w kt贸rym mo偶na mi艂o sp臋dzi膰 czas, realizowa膰 swoje pasje i zainteresowania, uczestniczy膰 w r贸偶nych wydarzeniach, ale r贸wnie偶 zosta膰 ich organizatorem (do czego gor膮co zach臋camy!).
To miejsce, kt贸re wsp贸艂tworz膮 sami Mieszka艅cy!

Ide膮 Domu S膮siedzkiego jest wspieranie rozwoju spo艂eczno艣ci lokalnej (w tym przypadku Wrzeszcza, ze szczeg贸lnym uwzgl臋dnieniem Wrzeszcza Dolnego) i zach臋canie do aktywno艣ci spo艂ecznej poprzez anga偶owanie mieszka艅c贸w w r贸偶nym wieku we wsp贸lne inicjatywy. Wszyscy maj膮 szans臋 znale藕膰 tu dla siebie miejsce – albo jako uczestnicy i odbiorcy wydarze艅 organizowanych przez Dom S膮siedzki, albo jako organizatorzy r贸偶nych zaj臋膰 czy spotka艅. Do wsp贸lnego dzia艂ania mo偶na zaprosi膰 przyjaci贸艂, s膮siad贸w i wszystkich zainteresowanych!

W ramach Domu S膮siedzkiego organizowane s膮:
spotkania otwarte o charakterze sta艂ym, np.聽
鈥 koncerty muzyki klasycznej i kameralnej,
– Klub Mam w Pa艂acu,
– warsztaty familijne „Domowe eksperymenty”

spotkania konkretnych grup, np.聽
鈥 grupa hobbyst贸w rysowania „Szkicownik”,
– Klub Seniora Orlen
wydarzenia i imprezy okoliczno艣ciowe, np.聽
– pota艅c贸wki,
– festyny,
– wystawy

Do dyspozycji mieszkanek i mieszka艅c贸w udost臋pniamy kilka wyposa偶onych sal z zapleczem gastronomicznym oraz sanitarnym, a tak偶e dziedziniec ze sta艂膮 scen膮.

Nad dzia艂alno艣ci膮 i funkcjonowaniem Domu S膮siedzkiego czuwaj膮 Menad偶erka Domu oraz Animatorka, kt贸rej zadaniem jest m.in. wsp贸艂praca ze wszystkim interesariuszami na terenie dzielnicy.

Masz pomys艂 na wydarzenie/inicjatyw臋?
艢wietnie! Zg艂o艣 si臋 do nas!
Zobaczymy, co wsp贸lnie jeste艣my w stanie zrobi膰. Proponujemy wsparcie organizacyjne, merytoryczne, a tak偶e – w miar臋 mo偶liwo艣ci – finansowe (np. na zakup materia艂贸w).
Masz pytania, w膮tpliwo艣ci? Chcesz zg艂osi膰 zapotrzebowanie na konkretne zaj臋cia?
Zach臋camy do kontaktu!

e-mail: dom.sasiedzki@fundacjarc.org.pl

Aktualna oferta Domu S膮siedzkiego znajduje si臋 w zak艂adce PROJEKTY.