Koncert akustyczny Jakub Chomiuk

Fundacja RC oraz Dom S膮siedzki w Pa艂acu (al. Grunwaldzka 5) serdecznie zapraszaj膮 na koncert akustyczny Jakuba Chomiuka! M艂ody artysta b臋dzie promowa艂 sw贸j debiutancki album „On My Own”.

Termin koncertu pokrywa si臋 obchodami聽 rocznicy Sierpnia' 80 – w trakcie wyst臋pu zaprezentowany zostanie specjalnie skomponowany przez Jakuba na t臋 okoliczno艣膰 utw贸r, nawi膮zuj膮cy do historycznych wydarze艅 sprzed 40 lat.

Jakub Chomiuk to wokalista, kompozytor, autor tekst贸w, gitarzysta i producent mieszkaj膮cy na co dzie艅 w Malborku.聽 Do tego s艂uchacz Akademii Realizacji D藕wi臋ku w Warszawie, a przede wszystkim mi艂o艣nik muzyki, aktywny i tw贸rczy. Pragn膮艂by zawojowa膰 ca艂y 艣wiat. To artystyczna dusza, uzdolniona muzycznie, ciekawa 艣wiata, o ogromnej intuicji. Zakochany w 艣wiecie, ludziach, wra偶eniach, ekspresji, wszystkim co intensywne, kolorowe, g艂o艣ne i ciekawe.
To wra偶liwy cz艂owiek o oczach i sercu otwartych na 艣wiat. Sw贸j 艣wiat poznaje i dzieli si臋 nim poprzez muzyk臋. Pisze, komponuje, tworzy. Robi to nie dla poklasku, zwyci臋stw w konkursach ale po to鈥 by 偶y膰. Bo muzyka to jego 艣rodek wyrazu, spos贸b na 偶ycie i bycie.

Album „On My Own” zosta艂 wyprodukowany w ca艂o艣ci przez Jakuba, przy bezcennym聽 wsparciu Jego przyjaci贸艂. Kompozycje, kt贸re mo偶ecie us艂ysze膰 na On My Own聽 to utwory utrzymane聽 w stylistyce pop/r&b/electronic,聽 wymieszane z surowym, bluesowym, akustycznym i balladowym brzmieniem.

Pr贸bk臋 tw贸rczo艣ci Jakuba mo偶ecie pos艂ucha膰 tutaj:聽https://www.youtube.com/watchv=RSY4PS72QnM&feature=youtu.be
Prawda, 偶e jest bardzo klimatycznie?

To z pewno艣ci膮 b臋dzie udany wiecz贸r! Do艂膮cz do nas!

Koncert odb臋dzie si臋 w plenerze, na dziedzi艅cu Pa艂acu. Podczas wydarzenia obowi膮zuj膮 艣cis艂e zasady bezpiecze艅stwa w zwi膮zku z epidemi膮. Przestrze艅 podw贸rza jest wystarczaj膮ca, by utrzyma膰 odleg艂o艣膰 mi臋dzy sob膮 minimum 1,5 metra – pami臋tajmy o tym.

28 sierpnia 2020聽roku
Start o godzinie 18:00聽