Koncert akustyczny Jakub Chomiuk

Fundacja RC oraz Dom Sąsiedzki w Pałacu (al. Grunwaldzka 5) serdecznie zapraszają na koncert akustyczny Jakuba Chomiuka! Młody artysta będzie promował swój debiutancki album „On My Own”.

Termin koncertu pokrywa się obchodami  rocznicy Sierpnia’ 80 – w trakcie występu zaprezentowany zostanie specjalnie skomponowany przez Jakuba na tę okoliczność utwór, nawiązujący do historycznych wydarzeń sprzed 40 lat.

Jakub Chomiuk to wokalista, kompozytor, autor tekstów, gitarzysta i producent mieszkający na co dzień w Malborku.  Do tego słuchacz Akademii Realizacji Dźwięku w Warszawie, a przede wszystkim miłośnik muzyki, aktywny i twórczy. Pragnąłby zawojować cały świat. To artystyczna dusza, uzdolniona muzycznie, ciekawa świata, o ogromnej intuicji. Zakochany w świecie, ludziach, wrażeniach, ekspresji, wszystkim co intensywne, kolorowe, głośne i ciekawe.
To wrażliwy człowiek o oczach i sercu otwartych na świat. Swój świat poznaje i dzieli się nim poprzez muzykę. Pisze, komponuje, tworzy. Robi to nie dla poklasku, zwycięstw w konkursach ale po to… by żyć. Bo muzyka to jego środek wyrazu, sposób na życie i bycie.

Album „On My Own” został wyprodukowany w całości przez Jakuba, przy bezcennym  wsparciu Jego przyjaciół. Kompozycje, które możecie usłyszeć na On My Own  to utwory utrzymane  w stylistyce pop/r&b/electronic,  wymieszane z surowym, bluesowym, akustycznym i balladowym brzmieniem.

Próbkę twórczości Jakuba możecie posłuchać tutaj: https://www.youtube.com/watchv=RSY4PS72QnM&feature=youtu.be
Prawda, że jest bardzo klimatycznie?

To z pewnością będzie udany wieczór! Dołącz do nas!

Koncert odbędzie się w plenerze, na dziedzińcu Pałacu. Podczas wydarzenia obowiązują ścisłe zasady bezpieczeństwa w związku z epidemią. Przestrzeń podwórza jest wystarczająca, by utrzymać odległość między sobą minimum 1,5 metra – pamiętajmy o tym.

28 sierpnia 2020 roku
Start o godzinie 18:00
Al. Grunwaldzka 5 ( dziedziniec Dworu Uphagena)

Wstęp wolny! Zapraszamy !

link do wydarzenia na FB: https://www.facebook.com/events/344889623311730