„Kiedy miejsce przyciąga osoby otwarte na wzajemne uczenie się?” – zapisy na dyskusję online

Mamy niebywałą okazję zaprosić Was na panel dyskusyjny dotyczący animacji środowiska wzajemnie uczącego się, który odbędzie się już w najbliższy czwartek (19.11.2020r.) w przestrzeni online.

Podczas spotkania przyjrzymy się roli animatorek i animatorów w tworzeniu środowiska lokalnego, które kieruje się przede wszystkim zaufaniem i wzajemnością. Porozmawiamy o środowiskach osób dorosłych, otwartych na dzielenie się swoją wiedzą i poznawanie nowych umiejętności. W dodatku przedstawimy dwie perspektywy z różnych stron Pomorza, czyli poznacie historię pracy Patrycji i Gosi, które są przedstawicielkami – animatorkami z Pucka i Gdańska. Reprezentują one dwa różne doświadczenia animacji społeczności lokalnych, opierających się na podobnych wartościach i celach. Uczestnicy będą mieli także okazję wziąć czynny udział w panelu, zabrać głos w dyskusji, a nawet opowiedzieć o własnych doświadczeniach w tym temacie.

W rozmowie wystąpi:

• Patrycja Komorowska – liderka Stowarzyszenie PORT z Pucka, opowie o swoich początkach w pracy animatorki, która stworzyła lokalny Klub Integracja
  • Gosia Zamorska – liderka Fundacji Generacja, przedstawi swoją inicjatywę edukacyjną Splot, którą prowadzi w ramach gdańskiego „Klubu Młodego Wrzeszczaka”.
  • Prowadzącą rozmowy będzie Kasia Werner – animatorka społeczna, liderka inicjatywy m.in. Lokalnych Przewodników po Nowym Porcie, członkini Forum Animatorów Społecznych Warmii i Mazur oraz Stowarzyszenia 180°; absolwentka studiów podyplomowych Animacja – Superwizja – Ewaluacja, oraz szeregu szkoleń związanych z pracą środowiskową. Zawodowo zajmuje się również koordynacją projektów, które wzmacniają rozwój lokalny w oparciu o zaangażowanie społeczności lokalnych.

Spotkanie jest w formule online. Link do platformy online zostanie przesłany uczestnikom na maila podanego podczas rejestracji. Zapisy na spotkanie znajdziecie pod linkiem:  https://forms.gle/Gukfa8aLuVE2DpCGA

Dofinansowano przez Narodowy Instytut Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego ze środków programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich.