IV Spotkanie Klubowe z RC ju偶 18.05

IV Spotkanie Klubowe w Fundacji RC ju偶 w najbli偶szy wtorek, na 偶ywo, godz. 16:30 na Facebooku!
Tym razem go艣ciem b臋dzie Olga Walentynowicz, doktor nauk medycznych, w styczniu 2001 r. zosta艂a wybrana na przewodnicz膮c膮 Gda艅skiego Ko艂a Towarzystwa im. Fryderyka Chopina. Rol臋 t臋 pe艂ni, z wieloma sukcesami, nieprzerwanie od 19-stu lat. Za prac臋 badawcz膮 otrzyma艂a nagrod臋 Polskiej Akademii Nauk, a za prac臋 na rzecz kultury zosta艂a uhonorowana m.in. przez Ministra Kultury z艂ot膮 odznak膮 Zas艂u偶ony Dzia艂acz Kultury.
Wsp贸lnie porozmawiamy o tym, jak obecnie dzia艂aj膮 i radz膮 sobie zaanga偶owani spo艂ecznie arty艣ci.
B臋dziemy dyskutowa膰 r贸wnie偶 o kulturze wysokiej w strukturach organizacji pozarz膮dowych i ich funkcjonowaniu w czasach spokojnego rozwoju oraz w czasie pandemii.
Porozmawiamy te偶 o liderach w wieku senioralnym w III sektorze – czemu ich rola jest wyj膮tkowa?
Dr Olga Walentynowicz od wielu lat stoi na stra偶y kultury wysokiej. Inicjatorka i koordynatorka licznych program贸w edukacyjnych, m.in. „Muzyka Chopina na gda艅skich przedpro偶ach”. Pod jej przewodnictwem Gda艅skie Ko艂o Towarzystwa im. Fryderyka Chopina zosta艂o uhonorowane wieloma nagrodami, mi臋dzy innymi Nagrod膮 Prezydenta Miasta Gda艅ska im. Lecha B膮dkowskiego. Dr Olga Walentynowicz by艂a tak偶e Wsp贸艂przewodnicz膮c膮 Gda艅skiej Rady Po偶ytku Publicznego i aktywn膮 cz艂onkini膮 Gda艅skiej Rady Organizacji Pozarz膮dowych. Posiada du偶e do艣wiadczenie w pracy w komisjach grantowych.
Otwarte Spotkania Klubowe w Fundacji RC buduj膮 przestrze艅 spokojnej dyskusji, zbli偶aj膮c do siebie ludzi zaanga偶owanych w rozmaite inicjatywy obywatelskie.
Zaczynamy je od rozm贸w z czo艂owymi przedstawicielami sektora obywatelskiego, kt贸rzy maj膮 kilkadziesi膮t lat do艣wiadczenia.
Rozmawiamy o obecnych realiach dzia艂ania w trzecim sektorze, w tym o trudno艣ciach, ale i o szansach, jaki obecny kryzys wywo艂any pandemi膮 stwarza dla rozwoju dzia艂a艅 obywatelskich.
Po pandemii b臋dziemy Was zaprasza膰 do Fundacji na grupowe, otwarte spotkania z tego cyklu.
Teraz zapraszamy do do艂膮czenia online!